OPSKRIFT: HOKKAIDOSUPPE
Det er jo egentlig ikke fordi, at det har været specielt koldt udenfor de sidste par uger, men med denne mørke dystre tid følger lysten til suppe bare med. Jeg har aldrig gjort mig særlig meget i suppe og jeg kan huske, at jeg altid blev skuffet som barn hvis aftensmaden stod på det. Mit arbejde som medhjælper i vuggestue er skyld i at jeg nu er ret vild med suppe. De ugentlige suppe-dage var bare noget man så frem til. Særligt en hjemmelavet cremet suppe med en god topping og hjemmebagt brød. Jeg har forsøgt mig med hjemmelavet hokkaido-suppe som (hvis jeg selv skal sige det) blev rimelig god. Derfor deler jeg nu opskriften med jer som kigger med. Selv tak og velbekomme.
Ingredienser til 8 portioner, 144 kcal pr. portion:
2 kilo hokkaido
450 gram kartoffel
240 gram løg
225 gram gulerod
20 gram frisk ingefær
250 gram madlavningsfløde, 4%
4-5 fed hvidløg
1 hel citron
1 frisk chili
Bacon (eventuelt kalkun) til topping
Fremgangsmåde:
Skær alle grøntsagerne i tern og put dem sammen i en stor gryde.
Tilsæt revet ingefær, hakket chili, og presset hvidløg.
Hæld vand i gryden til det er 2-5 cm under toppen af grøntsagerne.
Sæt det i kog og lad det simre til det er mørt.
Blend det hele med en stavblender til alle klumper er væk.
Tilsæt fløden og smag til med salt, peber og chili.
Spis med bacon (kalkun bacon hvis du vil spare på kalorierne) og ristede græskarkerner.
INGEN HAR SKREVET ENDNU