OPSKRIFT: SPIDSKÅLSSALAT MED ÆBLE OG RISTEDE SESAM
Spidskålssalat med æble og ristet sesam. Den er uden tvivl en af mine favorit hverdags salater som jeg spiser mange gange på en måned. Den passer til næsten alle retter, og for mig er den også god til både mere fylde eller erstatning af pasta og ris i hverdagen hvis man prøver at undgå det.
Ingredienser, 6-8 (store) portioner, fra 140 kcal pr. portion.
800 gram spidskål
250 gram æble
2 spsk olivenolie
2 spsk æbleeddike
1 spsk sirup
80-100 gram ristede sesamfrø
En lille håndfuld ristede mandler (kan undlades)
100-150 gram edamame (kan undlades)
Granatæble (kan undlades)
Fremgangsmåde
Snit spidskål i så fine strimler som muligt, eventuelt på mandolinjern. Det kan næsten ikke blive fin-snittet nok. Hak æblerne i tern.
Pisk æbleeddike, olie, sirup, salt og peber godt sammen til en dressing.
Bland kål, æble, granatæble og edamame godt sammen med dressingen så det hele er fedtet ind.
Tilsæt de ristede sesam og de hakkede ristede mandler og bland så alt er fedtet ind i dressing og sesam.
Spis til alle slags retter både til frokost og aftensmad. Den kan holde i køleskabet 5-6 dage.
INGEN HAR SKREVET ENDNU